Profiterol
Net Ağırlık (Gr.)
360
Koli Hacmi m3
0,019
Koli İçeriği
12x1
Brüt Ağırlık (Kg.)
5,4
Koli İçi Adet
12
20'lik Konteyner Kapasitesi
1474
40'lık Konteyner Kapasitesi
3579
Paketleme Şekli
Kutu
Tır Kapasitesi
4473
Ürünün Hazırlanışı
İlave edilecek malzemeler:

Hamur için:
2 yumurta, 50 mL (4-5 yemek kaşığı) su, 25 mL (2-3 yemek kaşığı) süt, 50 mL (4-5 yemek kaşığı) sıvı yağ

Çikolatalı Sos için:
500 mL (2,5 su bardağı) süt

Krema için:
500 mL (2,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı:
Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. 1. Turbo Pişirme: 180 °C 2. Alt-Üst Pişirme: 200 °C. Pişirme Süresi: 25-30 dakika.

Hamurun hazırlanışı:
Pişirme kağıdını fırın tepsisini kaplayacak şekilde serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçlarıyla önce düşük sonra yüksek devirde, en az 5 dakika çırpın. Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşıkla sıyırarak pişirme kağıdının üzerine aralıklı sıralayın.

Pişirme ve sosun hazırlanışı:
Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tencereye sütü boşaltın ve çikolatalı sos karışımını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha karıştırararak kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Kremanın hazırlanışı ve servis:
Soğuk süt ile krema karışımını mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına koyup topların altından delerek veya topları enine ikiye bölerek içlerindeki boşluğa kremayı doldurun. Çikolata sosunu servisten hemen önce profiterol toplarının üzerine dökün.

    E-BÜLTEN'E ÜYE OLUN!
    Fırsatlarımızdan Haberdar Olun.